Τρίτη 13 Απριλίου 2010

The Poe Toaster


 Στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και 61 χρόνια συμβαίνει κάτι αξιοπερίεργο. Κάθε χρόνο, από το 1949 μέχρι και σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου κατά το ξημέρωμα, εμφανίζεται στον τάφο του ποιητή Edgar Allan Poe μια παράξενη μορφή με μαύρα ρούχα, καπέλο, μάσκα και μπέρτα. Ο μυστηριώδης αυτός άνθρωπος πηγαίνει στο μνήμα του Poe κρατώντας ένα μπουκάλι κονιάκ και τρία τριαντάφυλλα. Στη συνέχεια πίνει το μισό μπουκάλι κονιάκ, κάνοντας πρόποση στο πνεύμα του ποιητή, και αποθέτει το μπουκάλι με το κονιάκ που έχει μείνει και τα τρία τριαντάφυλλα στο μνήμα. Σημειώνουμε πως η 19η Ιανουαρίου είναι η ημέρα των γενεθλίων του Edgar Allan Poe.
Μέχρι σήμερα κανένας δεν έχει κατορθώσει να ανακαλύψει τη ταυτότητα του άνδρα αυτού. Την ημέρα του χρόνου που το παράξενο αυτό τελετουργικό λαμβάνει χώρα στο νεκροταφείο της Εκκλησίας Westminster, όπου είναι θαμμένος ο Poe, ο χώρος γεμίζει δεκάδες περίεργους που προσπαθούν να αποκαλύψουν τη ταυτότητα του άνδρα, τα μέλη όμως της Baltimore Edgar Allan Poe Society τους αποτρέπουν από το να καταφέρουν τον σκοπό τους, απομακρύνοντάς τους από τον μυστηριώδη θαυμαστή του ποιητή. Χωρίς λοιπόν να είναι τίποτα γνωστό γι αυτόν, τον αποκαλούν "The Poe Toaster".
Σε καμία περίπτωση δε θα ήθελα να αποκαλυφθεί το πρόσωπο ή η ταυτότητα του Poe Toaster. Φαντάζομαι ότι ούτε ο ίδιος ο Poe θα το ήθελε. Το μόνο που θέλω είναι να ακούσω τα λόγια που ψελλίζει την ώρα που κάνει την πρόποσή του. Εικάζω πως είναι αυτά: "All that we see or seem is but a dream within a dream...".
Σημ: Ένας φίλος, αφού διάβασε το παραπάνω post, μου έκανε κάποιες επισημάνσεις. Μου είπε ότι φέτος, για πρώτη φορά, ο Poe Toaster δεν εμφανίστηκε στο καθιερωμένο ραντεβού του. Και ότι στον Poe δεν άρεσε καθόλου το κονιάκ!

1 σχόλιο:

  1. Προς το Blog σας
    Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
    Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
    Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
    Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
    www.ksipnistere.blogspot.com

    www.ksipnistere.gr
    Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή