Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Elvis' last song

Ο Βασίλης Ραΐσης, σημαντικός σεναριογράφος ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους, αποφασίζει να κάνει τη πρώτη του ταινία ως σκηνοθέτης. To μεγάλο budget όμως που απαιτείται σε συνδυασμό με τη πολιτική του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που χρηματοδοτεί ταινίες νέων δημιουργών με το σταγονόμετρο, τον ωθούν να κάνει κάτι ανατρεπτικό. Παίρνει μια ψηφιακή κάμερα, ζητά τη συμμετοχή ερασιτεχνών ηθοποιών, πρώην μαθητών του στα εργαστήρια θεάτρου της σχολής Μωραϊτη, κι έτσι, με ελάχιστο budget, γυρίζει τη πρώτη του ταινία. Στη συνέχεια, δεν τη βγάζει στις αίθουσες, αλλά  την ανεβάζει στο internet, προκειμένου να είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλους.
Η ταινία ονομάζεται "Το τελευταίο τραγούδι του Έλβις" και αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Το σενάριο είναι έξυπνο, φρέσκο και ρομαντικό. Το story πάει περίπου ως εξής: Ο Μάρκος, ένας έξυπνος αλλά αδιάφορος και λίγο στον κόσμο του νέος, παίρνει στα χέρια του την πτυχιακή εργασία μιας  κοπέλας , της Ηλέκτρας, που τη ξεχνάει σε μια καφετέρια. Η εργασία τιτλοφορείται: "Η μελαγχολία στη ροκ σκηνή". Διαβάζοντάς την, ο Μάρκος ανακαλύπτει ένα γοητευτικό κι άγνωστο γι αυτόν κόσμο. Αποφασίζει να γνωρίσει την Ηλέκτρα κι έτσι η μουσική θα τους ενώσει. Η μουσική όμως θα είναι η αιτία και για τη τελική ανάμεσά τους σύγκρουση...
Δε λέω περισσότερα γιατί πιστεύω πως είναι μια ταινία που αξίζει να την ανακαλύψεις μόνος σου. Εμένα μου άφησε μια πολύ γλυκιά και φρέσκια γεύση. Είναι από τις ταινίες που, αφού τις δεις, αισθάνεσαι πως έχεις πάρει κάτι και πως δε πέρασαν απλά δύο ώρες χωρίς νόημα.
Τη ταινία μπορείτε να τη κατεβάσετε ή να τη δείτε on demand στο internet.
http://www.elvislastsong.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου